اولين باري كه خواستم براي برنامه گنجينه خليج فارس آيتم طراحي كنم دنبال كسي مي گشتم كه كامل كننده ي هدف برنامه ام باشد؛
برنامه اي كه بن مايه آن فرهنگ و آداب و رسوم و جغرافياي استانمان بوشهر است
و دكتر ليرواي گنجينه اي از فرهنگ و هنر و آداب و رسوم وحتي جغرافياي منطقه بود . از هر دري كه سخن می گفتيم او يك گنجنامه داشت و ما دربخش ديارم بوشهر هر سه شنبه از كلام گرم و دلنشين استاد بهره ها مي برديم . كسي كه هميشه و در هر شرايطي همراه و دلسوز ما بود .
مي گویم دلسوز چون هم كارشناس بي عيب و نقصي براي گنجينه خليج فارس بود و هم شنونده ای بسيار دقيق؛ آنچنان كه اگر از برنامه چيزي مي شنيد كه ايراد داشت سريع زنگ مي زد و ما را راهنمايي مي كرد .
تعصب عجيبي بر فرهنگ عامه ، ادبيات و هرانچه با زندگي مردم استان عجين بود، داشت . كتاب هاي اين بزرگوار هم خود گواهی روشن است .
رفتن استاد فقط رفتن از بين ما نبود ،
رفتن و نيمه كار گذاشتن تحقيقات و پژوهش هايي بود كه بدون هيچ مزد و منتي آن را در اختيار برنامه راديويي گنجينه خليج فارس قرار مي داد
به خاطر دارم که روزهاي پاياني سال ١٣٩٩ به همراه معاونت صدا و مدير پخش
رفته بوديم تا حضوري از زحمت هاي استاد تشكر كنيم
وايشان مثل هميشه فروتنانه گفت : من اگه تلاشي مي كنم براي مردمه و برنامه ي شما اين امكان رو به من ميده تا دست رنج تلاشم رو تقديم به عزيزان هم استاني كنم !
لیراوی به زعم من نمونه دانش پژوهی راستین بود که هم دغدغه علمی داشت و هم روحیه حقیقت جویی و در کنار این صفات نیک، مانند هر عالم و دانشمند اصیل ، به تواضع و فروتنی آراسته بود . ما در کنار او همواره احساس شاگردانی را داشتیم که در محضر استادی خردمند، به بار تجربه و دانششان افزوده می شود . با آمدن لیراوی به برنامه، فضا صمیمانه تر می شود و آرامشی که در نگاه و رفتار او بود، خاطره اش را در ذهن ما ماندگارتر کرده است .
یادش مانا و نامش همواره بر تارک فرهنگ جنوب درخشان باد .
سیده صفیه اختر - تهیه کننده برنامه رادیویی گنجینه خلیج فارس